Mardröm

Robban skadad.....
vet inte vad som hänt och vad som är direkt fel...han var bra imorse.
gick ner till hagen nu för 1.5 sen och alla pållar kommer oss till möte men ej robban, han kommer långt bakom dom andra och går sakta mot oss o stapplar sig fram...
Vid närmare koll så vill han avlasta vänster fram, men haltar ej. Lite vinglig o spänd i bakdelen till en början men försvinner när han går lite mer.
Helt stel i bogen/halsen, han kan ej röra huvudet/hals åt sidorna, Upp/ner går bra. Visar tecken på lite smärta när man palperar vänster bogen.

Först tänkte jag på korsförlamning med tanke på bakdelen då det var det vi såg först men hur fan ska han ha fått det. Det enda han äter är grovfoder och han går bara i hagen.
Så hoppas hoppas hoppas att han endast har sträckt sig i hals/bog (gott omkull?). Men skulle inte förvåna mig om det visar sig att han fått en spricka el ng.

Ialf, ingen veterinär kan göra nått nu. Distrikt kommer inte ut. Helsingborg avrådde från att köra då det inte verkar så allvarligt då han äter och går på benet.
Så skulle avakta till imorgon bitti o sen får det bli Bollerup om det inte blivit bättre.

När ska detta sluta......min ork börjar ta slut.


Kommentarer
Postat av: Ina Jacobsen

sv: tack så mycket vännen, Vetrinären kunde inte säga något nu vad de kunde vara och de i tomelilla kunde heler inte gissa på något konkret tuvärr. Men förhoppningsvis kommer de fram nu när han står och blir undersökt där uppe.



Läste om Robban, vilken otur vi har med våra hästar! Men Robban äter ju och det är ju positivt, hoppas det går över och blir bra vännen :)



ha de gott

Kram Ina

2010-01-12 @ 19:03:18
URL: http://inajacobsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0