3XB

Besiktning, Banbygge, Bål.

Chansade o ringe Bollerup för o se om dom hade tid för att besiktiga Göte idag, o det hade dom 10:15! Så går han igenom vilket han borde så blir det en tripp till Varberg på Söndag....O Ullared kanske!!!

Kl, 10:00 har vi egentligen banbygge för Agilitytävlingen imorgon, men dom andra börjar sålänge sen får jag finjustera det som behövs!

Förhoppningsvis hinner jag påbörja lite staketsbygge innan kvällen för då blir det att stå o grilla korv i parken till alla som ska kolla på bålet.


Prisvärt

Fick veta idag att vi inte kan få ström av grannen som vi fått innan till sommarhagen, eluttaget/eldragningen som funnits var inte godkänt enligt deras försäkringbolag så det har fått plockats ner.

Så i 2 h har jag suttit på nätet för att leta/jämföra efter ett
 passande batteri-aggregat.
Efter att ha varit inne på stort sett alla återförsäljares sidor så stod det mellan märkena Rutland och Toro.
Hittade mycket teknisk info om Rutland och om priserna, men om Toro finns det knappt nån info. Men eftersom jag har ett nätdrivet och vet dess
kapacitet som jag är nöjd med så fick det hamna i listan.
Precis när jag nästan bestämmt mig för ett Rutland så sökte jag på Toro en gång till, och då kom denna sidan upp.
O snakka om prisvärda begagnade aggregat!

Ringde upp och frågade om Toro 3000 el 3500 fanns kvar men dom såldes igår/idag. Men han hade ett 3500 liggandes som skulle få sig en uppfräschning så när det var klart så skickar han det nästa vecka!
BARA 1095 inkl frakt,

Så det passar perfekt för i dom kommande dagarna ska större delarna av staketet på betet bytas ut (över 20år gammla stolpar :O ) trådar bytas/dras om. Så har faktiskt varit på bygghandlen idag med och köpt in lite isolatorer och tråd. Sen kommer det bli kräm i sakerna!


Nu ryker det....

Aldrig nånsin har Bertil fällt så lite o såhär sent på året. Han har hur mycket päls kvar som helst som han inte släpper så han svettas så fort det 10+ ute....inte bra.
om 2v är det TREC-tävling som gäller och orienteringen är ju ca 3mil....
Så idag fick klippmaskinen åka fram faktiskt, riskerar dock ansättningen av sommarpälsen, men hellre det än att ha stupar pga värmeslag.



Så nu får han en låg jaktklippning till en början!


Hur små kommer dom bli tillslut?


Varberg ist för Debut

Skulle ju debutera med göte i precision den 2/5, men pga för få starter ställs det in, väldigt tråkigt.

Så på söndag kanske det blir att köra till Varberg istället. Var en familj här förra veckan och tittade på honom och dom ska nu få ta honom på prov och funkar allt o både dom o jag är nöjda så lär han få ett nytt hem.
En del av mig vill inte att han ska åka, lilla fina o enormt duktiga Göte som blivit en sån trevlig ponny att rida och hantera gör att det sliter i mig. Men sen är det ekonomin som avgör resten och är en ganska stor bit...
Men får se, funkar allt så funkar det ju o då är det nog inte så mycket att gör åt det.


Filmer från igår!

Mia


Bertil


Födelsedagsritt

Har haft totlat fullt upp med jobb, träningar, hästar och mycket annat at jag inte haft tid alls att skriva.
Det har hänt ett par saker dom sista 2v som kan medföra förändringar i hästlivet.
Men det får bli ett senare inlägg.

Nu kommer det bilder från min present till mig själv

En Tur Till Havet









Debut: Solei De Mar

Idag åkte jag o syster till havet med Beril & Mia.
Debut-turen för oss alla iår!
Pållarna skötte sig exemplariskt.

Så härligt när hästarna gick o plumsade i vattnet o ska inte tala om galoppen vi tog på hemvägen!!!
Bertil var på hugget så Anja hade fullt upp med att hålla honom i arbetsgalopp för jag ville inte ha att han skulle passera Mia, jag tror inte hon hade gjort nått men vem vet om Bertil far förbi och hon vill med o i glädjen kanske lägger in lite bocksprång...nej tack!

Men ritten kunde inte ha blivit bättre o den 25/4 åker vi dit igen för då kommer vädret att vara fint ;)


Om den rätte dyker upp

Har bestämmt mig för att kolla läget om det finns ett intresse för Göte.



En tjej ifrån varberg kommer evt på lördag o prövar. Verkar vara ett toppenställe med samma tänk om hästhållning och träning som jag har.

Sen har SFF (Svenska fjordhäsföreningen) visat intresse för honom. Dom har fått till uppgift från Strömsholm att hitta 2 stabila, duktiga och trygga kör-fjordingar som ska ingå i Strömsholms körutbildning.


Ut ur hagen

En liten filmsnutt på när vi kör Göte inner jag lägga upp innan jag måste åka till jobbet!

Körde honom i igår!



 Dom sista 3 dagarna har jag endast hunnit longera Bertil o Mia.
Råkade ut för i torsdags att någon öppnat grinden till hagen och hästarna var ute, eller Bertil o Mia var ute för Göte o Hasse hade jag flyttat för dagen till ett av våra skogsbeten.
Som tur var hade dom gått ner på grannens beten och inte gått ut på vägen.
Men nu hade dom fått smak på gräset och Mia bestämmde sig för att hon ska ha gräs oavsett om där finns staket eller ej, så 5 gånger gick hon igenom.
Så nu har jag varit runt och kollat hela staketet, ändrat om lite på trådarna så att mer strömstyrka kan passera där hon spränger samt varit o köpt fler jordspett. Får se om jag kan mata ut den sista styrkan av aggregatet. Stängseltestaren visar att det kommer ut 2-3000, aggregatet kan ge 5000 men där är mycket stängsel så får se om det går.

Så dessa dagar har inte varit roliga.
O idag regnar det, ialf nu på morgonen. Hoppas det fint till jag kommer hem vid 12 så jag slipper rida i regn.


Knöed o dant

Håll i er för det skumpar


Göte är riktigt duktig!

Håller på att ladda ner ett nytt program som kan hantera videofilerna så att jag kan redigera dom och få dom roterade, så ni fär vända hoed på sne igen tills det fixat!

Sen har jag en liten film på Mia, hon fick testa longerselen på riktigt idag! Men den blev visst upp o ner så väntar med att lägga upp den tills allt e klart!


Galopp Galopp

Full fart hela dagen!

Imors/förm red jag o syster ut med Bertil & Göte. Red ner till en av skogsängarna som nu torkat upp och tog en liten intervallträning. 1min galopp 1min skritt X 6.

Ska denna veckan ska Bertl intervalltränas. Så varannan dag ska han få gå 2-3min galopp, 1min skritt X 6/8. Övriga dagar ska han ut på skrittpass och jag ska ta mig i kragen och med honom, behöver själv få upp flåset.

Väl hemkommen var det bara att göra sig iordning inför jobbet o åka dit. Jobbat halvdag idag så hade endast lunchservering så väldigt skönt, då jag jobbat övertid hela helgen och på 2 olika ställen.

Efter jobbet som jag slutade 4 men kom först ifrån 5 så ut o fixa en pålle jag sköter/mockar åt. Så vid 6 var jag hemma igen o då var zette här (varit sen 4..) och hade gjort iordning Hasse och väntade på mig. Så det var bara att bege seg ner med Mia´s utrustning o göra iordning henne, sen begav vi oss ut!
Pållarna skötte sig fint. Mia duktig som vanligt och jag glömt skriva att jag GALOPPERADE med henne igår ute och då för 2:gången överhuvudtaget och första gången ute då med!! Hon skötte sig Perfa!
Så idag gjorde vi samma sak på samma ställe/åker! Hon tog galoppkommandot direkt och galopperade lugnt och sansat. Hon har en riktigt fin luftig galopp! Känns så ialf! 

Jo, sen har jag fått stryka mig från hopptävlingen med Göte den 10/2... måste jobba tyvärr. Tråkigt men så är det när ekonomin behöver förbättras så tacka nej till jobb går inte.

Så det var allt för denna dagen.


Svar!

Svar till kommentarerna i detta inlägget

Sara: Tja! Läget?
Man måste våga ibland ;) Hon är lite nochalant i hoppningen, ligger så ganska naturligt för henne så hon tar det inte på "allvar". Så helt enkelt för att testa henne så höjde jag, och hon hoppade som ingenting, men det var också det första o enda språnget på den höjden, detta året ialf. Nu har jag fått bekräftat att hon inte står emot och att hon har fått den styrkan som krävs för den höjden och att hon har modet/viljan att ta sig an uppgiften. För 2 månader sen hade hon definitivt inte klarat det så det bekräftade för mig att träningen gett resultat! 
 Hon hoppar ok trevligt. Hänger i frambenen, tips på övning som får hennne att dra upp dom, samt bättre ryggverksamhet? Studs verkar inte bita på henne. Bakbenen därimot öppnar hon fint! Så hoppas på 7/8 i teknik o 8/9 i temprament.
Våren/sommaren 07 kvalade jag in denna pållen till breeders. Hon stod på träning i det stallet jag då jobbade i. Red aldrig breeders med henne då jag började läsa i Linköping då.
 Du känner ingen som vill/kan visa på 3-års? Jag är inte snabb nog för att få fram hennes trav..

Zette: frågan är alltid fri och det stod igen alltså hade jag ju gjort det tidigare ;)


Tjohoooo

JAG HAR GALOPPERAT MED MIA, JAG HAR GALLOPERAT MED MIA.
ja ni läser rätt

JAG HAR GALOPPERAT MED MIA

Varit uppe sen 6 imorse och jobbat hela dagen. Först på mitt nya jobb fram till 4 sen kl 5 var jag i parken o kom hem vid 10. Lisette var med o hjälpte i parken ikväll så vi bestämmde oss för att åka o få Bertil o Mia motionerade trots allt så vi åkte till ridhuset.

Men nu ska jag lägga mig. Upp igen kl 6 för mer jobb så orkar inte sitta vid datorn nu.

Men ville bara skriva så jag minns det:
JAG HAR GALLOPERAT MED MIA


Brända fingertoppar

Första dagen på jobbet går!
Full rulle från 07:00 tills 16:30, Jag satt ner 10min vid 10-tiden för lite frukost och 20 min vid 4 för "lunch".

Alla bord var reserverade så för dom som inte hade reserverade försökte vi få plats med endå och det var rena ramma pusslet. Men men vi lyckades under 4h få ca 50 obokade gäster till att äta! tyvärr fick vi tacka nej till 50p också, vilket är lite surt men endå glad för annars hade vi fått springa som attan.
Var ca 1år sen jag serverade sist med varma tallrikar, så det känns i händerna idag att dom inte är vana. Dom är inte hudfärgade, dom är illröda....Men jag har inte ont nu ialf.

 

Sen är det väl typiskt. Fint väder igår o kalasfin morgon idag bara för att man ska jobba....

Nä nu får jag åka, börjar om 20 min!


Kommande tävlingar

Nu börjar det hända saker! Äntligen!

  • Göte är nu anmäld till Ljunits lokala den 10/4. Han ska gå en Ld ClearRound.
  • Göte även anmäld till en precisionstävling den 2/5 i Fågeltofta.
  • Mia anmäld till 3-årstestet den 7/5
  • Bertil är anmäld till årets första TREC i Riddarhyttan den 15/5 (vid Örebro typ). En C-klass och Sm-kval. 

    Sen så har jag beställt boken Hitta Rätt. Handlar om orienteringens alla grunder och "vidareutbildning"
    Känner att jag måste bli bättre och säkrare i orienteringen för att kunna göra riktigt bra ifrån mig på tävlingarna. Mer kunskap gör mig säkrare och då kommer jag bli snabbare på att läsa kartan vilket sparar mig massor av tid!


    Göte på styrketräningsrunda med flakvagnen idag!

Solen e framme

Vaknade vid 7 för att valparna skällde o hade sig, så de var bara ner o släppa ut dom o ge mat.
Fick en film på dom igår när dom busade. Typiskt nog dog batteriet när jag skulle ladda upp den så får leta upp den så ska jag lägga in filmen sen. Dom har växt o blivit stora nu!

 

bilderna är tagna av Erik

Sen vid 8-tiden så på ett par minuter så försvann "nattmolnen" o en klarblå himmel kom
fram o även en värmandes sol!
Så lika bra att passa på att ge sig ut o rida för man vet inte när det slår om..
Så det blev till en lång härlig efterlängtad 2h skrittrunda i skogen med Bertil o Mia sidanom!


RSS 2.0