Honey









En liten blivande 2-åring som ska sadeltämjas och efterhand lite uppsutten ridning för befästnings skull!
Så 2dgr/v ska jag träna henne.
Det är en trevlig pålle med ett bra huvud! Så det kommer nog gå ganska så smärtfritt! 


Dagen efter snöstormen

 

 














Dagarna innan snöstormen









Trögt

Lite dålig uppdatering dom sista dagarna. Ialf för er som följer mig av nyfikenheten!

Har gjort en del dektetivarbete dom sista dagarna nu rörande Robbans ägare.
Robban har nämligen inte blivit bättre så har nu fått en tid på Bollerup på onsdag nästa vecka som inte kommer avbokas. Så jag har försökt hitta ut av om ifall att ägaren fortfarande existera och lever.
Jag har fått reda på:
Ägaren bor ej kvar på angiven adress, flyttat för ca 1år sen. Ny adress har ej blivit angivt till skatteverket.
Ägarens dotter bor ej i Lund som jag blev upplyst om. Denne bor nånstan utanför Sthlm o svarar ej i telefonen.
Men!
Jag har lyckats få fram att ägaren jobbar inom Kristianstads kommun och har
ett jobb som boendeassistent i Åhus.
Fick ett telefon.nr som kommunen har registrerat på ägaren, men denne svarar inte....undrar varför?? Jag vill ju inget annat än att kräva pengar av denne så det väl klart denne vill prata med mig....


Med pållarna har det inte hänt så mycket än det vanliga. Vädret har varit bra så dom sista dagarna nu så det har blivit mysiga promenader i skogen med alla. 

Det finns ingen bättre terapi/meditation än att rida i naturen o bara va. Jag glömmer alla problem, o de har verkligen behövts i denna tidens stunder.

Har lite bild/film från dagarnas ritter men kameran finns inte i närheten just nu så lägger in det under morgondagen.

Jo förresten, ni har väl inte missat att det kommer bli mer snö from imorgon eftm! även blivit utlovad friska vindar, Yey, mer snö.... det gillar vi..... inte... det som finns kan få vara kvar men inte mer.


Normal vinter

Haha, ja det stämmer, vill inte säga äntligen men vi har fått en normal vinter i år. För om man tänker efter så såg våra vintrar ut såhär för 6-10år sen.
Dom sista åren har vi kanske fått nån dag snö under decembermånaden och sen fått 1-2v snö/storm i februari, där övrig vintertid har varit regn/slask/lera.
i 2dagar nu har det snöat i stort sett hela tiden, men ändå har det snömängden inte ökat med mer än nån cm, vilket är skönt ialf!
Jag föredrar faktiskt denna vinter framför en osnöig vinter med regn, rusk o lera,
vad föredrar ni?

kan säga att min pållar verkar föredra snön med, dom leker mer och är allmänt busiga och pigga!


Agility planering

Den 14/1 hade vi möte ang att bilda Skånes PonnyagilityFörening!
Ni kan läsa mer om själva mötet på Ina´s blogg  Här.
Den blivande Föreningens hemsida
http://skanesponnyagility.webs.com/

Jag kommer fortsätta att dömma Agility-tävlingarna, så jag har en hel del arbete framför mig med att planera och skriva ett Agility.TR, för att vara utan ett går inte. Så alla regler som kommer gälla för våra olika tävlingshinder och tävlingsutrustning och "Code of Conduct" o mycket mer ska skrivas ner!

Sen behöver jag en Agility intresserad person som skulle kunna tänkas sig att bli reservdommare. Så läser du detta och känner dig manad så hör av dig! Du behöver inte kunnat nått om Agility, det lär jag dig!

Sen har jag lite ideèr på nya hinder som jag tänkte skulle få ingå. Men dom ska först testas av Anja & Linus, för klarar dom det o det funkar så kommer dom hinderna med också!


Robban

Ringde Bollerup igår för att höra med dom om hur jag skulle gå vidare med Robban. hehe, Anders & Ann har åkt på 2v semester till Sydafrika..! Lyllosar, men det är dom värda!
Ialf fick ett nr av deras medhjälpare till en veterinär i frenninge, en Sören.
Fick tag på honom och han kom ut till mig
Han bekräftade bara det som jag trodde. en rejäl smäll på hals/bog. Så vi höll oss till planen som vi tänkt ut över telefonen tidigare o det är att ge honom smärtstillande i 3 dagar, För OM det enbart är ng muskulärt så ska han bli helt ok stort sett ett par timmar el åtminnstonne nästa dag efter första injektionen. Men det är han INTE....
Han har fortfarande samm symptomer som innan fast ng mildare, JÄVLA SKIT (sorry)  men så känner jag det.

Var ska detta sluta?
I tisdags förra veckan skickade jag ett REK.brev + mottagarbevis till ägaren som var framme på onsdagen. Än har det ej hämtats ut o inget bevis har kommit till mig.....


Måste bara få beklaga mig innan jag spricker, så ni får stå ut tills det över när det nu kan tänkas hända.


Bloggdesign....Inte min grej



Löshoppning


Göte








Fabi





Mia



Bertil



Erik fottade!

Film. Göte & Fabi

Godnatt!


Forts på Mardröm

Robban skadade sig tisdags läs här , det blev bättre till morgondagen. Han belastade vä.fram och var pigg och vaken igen. Ringde bollerup.kliniken för att höra men dom tyckte jag skulle avakta då det verkar gå på rätt håll och då kan det åtminstånne inte vara ng akut. Samt att med dom ägarproblem som finns så är det en orsakt till att dom ville avakta. Fram tills i fredags har han blivit bättre och rörligare i halsen. Dock kan han fortfarande inte ta ner huvudet helt och inte fullt ut i sidleds heller. Och igår började han avlasta vä.framben igen.
Så hoppas jag kan åka till bollerup med honom imorgon...


Lugn dag

Sovmorgon till 9 idag, det behövdes! Åkte till grisarna halv 10 och fixade lite x-tra till dom.
Hästarna har även fått välförtjänt vila idag så i stort sett har jag inget annat gjort än att ha 
suttit i soffan och tittat lite på tv!
Nu är jag på Parken i Tomelilla och ska servera mat till 40p, så just nu väntar jag på att dom ska bli klara med sitt möte så jag kan få matserveringen överstökad så att jag kan komma hem och ladda mig framför tv igen med en Harry Potter film!

Om vädret är dåligt imorgon kommer jag åka till ridhuset och löshoppa alla pållarna. Om inte blir det skogen och isf löshoppning på måndag. 


 


2 bra rid-dagar

Har blivit spenderade i skogen!
I går var solen framme, så jag o anja red en av våra långrundor på ca 2h i varierat tempo.
Hade 4 pållar med oss!
Anja red Hasse o hade Fabi som handhäst. Jag red Bertil o hade Göte som handhäst.

Idag kom Lisette hennes blogg för att följa med ut och anjas pojkvän är här och han fick vi också att hänga med.
Jag o Bertil
Anja o Fabi
Lisette o Göte (Bertil)
Erik o Hasse
En rolig ridtur hade vi.

 



bloggtävling

Tävlar hos westerngirl, ni kommer till tävlingen här
(tävlingsbild kommer nog, kunde inte kopiera för o lägga upp)
Fina priser!


Mardröm

Robban skadad.....
vet inte vad som hänt och vad som är direkt fel...han var bra imorse.
gick ner till hagen nu för 1.5 sen och alla pållar kommer oss till möte men ej robban, han kommer långt bakom dom andra och går sakta mot oss o stapplar sig fram...
Vid närmare koll så vill han avlasta vänster fram, men haltar ej. Lite vinglig o spänd i bakdelen till en början men försvinner när han går lite mer.
Helt stel i bogen/halsen, han kan ej röra huvudet/hals åt sidorna, Upp/ner går bra. Visar tecken på lite smärta när man palperar vänster bogen.

Först tänkte jag på korsförlamning med tanke på bakdelen då det var det vi såg först men hur fan ska han ha fått det. Det enda han äter är grovfoder och han går bara i hagen.
Så hoppas hoppas hoppas att han endast har sträckt sig i hals/bog (gott omkull?). Men skulle inte förvåna mig om det visar sig att han fått en spricka el ng.

Ialf, ingen veterinär kan göra nått nu. Distrikt kommer inte ut. Helsingborg avrådde från att köra då det inte verkar så allvarligt då han äter och går på benet.
Så skulle avakta till imorgon bitti o sen får det bli Bollerup om det inte blivit bättre.

När ska detta sluta......min ork börjar ta slut.


Hard Work

Idag har faktiskt dagen sett ut som den brukar göra när man har både har jobb o hästar att sköta! Kan säga att det faktiskt har varit skönt att jobba lite mer men gud vad jag märker av hur mycket jag är ur form, måste se till att få ändring på det ganska så fort! Men nått positivt är att jag har gått ner hela 2kg!!! denna veckan!

Hela denna veckan har jag blivit gris o ko passare åt min granne som åkt till sälen (brrr).
Så imorse kl 7.30 var man i stallarna o fixade! Senen runda nu till kvällen med!

 

Vid 10 åkte jag till Folketspark i Tomelilla, 4 sällskap skulle det serveras mat till o alla skulle ha vid 12 & 1 så där var en del att stå i! Men allt gick bra o flöt på, men så e de när man kan sina saker ;) o alla var nöjda också!

Hemma vid 6, åkte till grisarna igen!
Sen satte jag mig i kylan och försökte få ording på släpkontakten, kom så långt så allt funkade förutom blinkerns...
Så vi lastade o åkte iväg med Bertil & Mia. Kom 200m sen börjar det lukta svavel i bilen-kom från säkringarna... så det blev till att koppla av släpkontakten, när ska alla problem ta slut?? börjar bli riktigt trött på detta...

Ialf till ridhuset kom vi! Löshoppning på schemat! Mia började!
Kan inte säga annat än att hon hoppade perfekt denna gången med! Inte perfekt med världens teknik, men med själva utförandet och insiativet och modet!
Fick ta skutt över kryss o sen ett räcke, första gången det blev räcke tittade hon till lite men hoppade! Sen höjde jag suxesivt räcket under 5språng o tillsist var det 1m!
O inte fans det en tanke hos henne att backa av eller stanna bara för att höjden ökade, o inte fasiken tog hon i över hinderna, nädå ett lite större galoppsprång så var man över!

Medans Bertil värmde upp fick Mia varva ner, samtidigt byggde jag om hinderna åt Bertil!
Först:
galoppbom-3m-räcke-3m-galoppbom-3m-räcke
För att sen höja galoppbommarna o få studs.
För skojs skull så fick både Bertil & Mia ta hinderna tsm 1 gång på första övningen.
 Mest för att se vad Mia sa till att det blev "studs", o gissa vad, klockrent hoppade hon hela övningen!

Bertil skötte sig fint idag med! hoppade lågt, 60cm som max. Knappast att han behöver träna styrka/smidighet för det har han! Därimot behöver flåset förbättras!

Ska nog lägga in lite intervallträningar på stranden i februari!!


Storm igen

Börjar bli riktigt trött på detta vinterväder, så fort det blåser snöar vägarna igen så man kan inte åka till ridhuset efter mörkrets inbrott för chansen är stor att man besöker diket istället. Rida ut går väl an om man packar på sig 5 lager kläder men då blir man en orörlig michellin gubbe. O så kul tycker inte hästarna det är att gå på en hal vinterväg i storm.

Sen på råga av allt så förra veckan så på något sätt av någon har släpvagnskontakten slitits av. Letade upp ny kontakt o sätter fast sladdarna igen idag så som det ska sitta enligt det schema jag hittade, men det stämmer inte. Höger positionsljus går på blinkersen o såvidare. O då jag inte hade tid/ork att koppla om det i vinterkylan o skulle köra till ridhuset medans vägarna var körbara var det bara att ge sig iväg, o så på hemvägen blev det antagligen överbelastning i kretsarna för släpljuset försvann likaså bakljuset på bilen... suck
Förhoppningsvis kan jag få ordning på det hela på måndag.

Ialf, ridhuset blev det med Bertil & Mia.
Anja red bertil i lite dressyrarbete och avslutade med ett par skutt i en kombination.
Med Mia longerade jag lite med sadel o sen har jag börjat lära henne tygeltag så fortsatte på detta idag! Hon börjar förstå höger/vänster och stopp kan hon!
Sen satt jag upp o med Anja o Bertil vid sidan skrittade vi ca 5 min!



Intresseförfrågan

Tänkte hör med er som bor på österlen om vad ni skulle tycka om att ha en tolkningsdag medans snön finns här?!
Funderade på om tisdag den 12/1 runt lunchtiden hade varit ng?
pga snön är bortblåst

Kanske samla ett gäng o ha kul!
tänkte ha det hemma hos mig, har en bra stor vallåker och 3 "stadiga" pållar som är tolkningssäkra,

dvs dom brallar inte av sin ryttare o springer iväg i full lycka......(jag som rider, ej min häst!)




båda bilderna tagna av Andy Hallet

Nä, det såhär det ska funka!




Alla hästarna fick komma ut på en skritt promenad idag på ca 45min!
Trots att dom var i ridhuset igår och rastade av sig rejält fanns det ingen antydning till träningsvärk eller orkeslöshet, tvärtom.... pigga o fulla av energi var dom så det skönt att dom är i bättre kondition muskelmässigt än vad jag trodde! Dock får Mia ett litet minus i kanten idag, tyckte det räckte med 20min skritt för henne så satte in henne i hagen tsm med Göte sen fortsatte jag o Anja med resterande gäng för en längre tur. Jag han 50m sen kom en Mia springandes i full karriär - hopp sprängt staketet. Göte hade gått undan i skogen så Mia hade inte sett att han var i hagen, så tanken på att gå själv tyckte hon inte var så roande.....
så det nått som får läggas till på schemat - ensamhetsträning!


Följ mig

Följ min blogg med bloglovin


Löshoppningskväll

 Bertil



Pigg o full av energi var han! Retades med Anja var gång när han fick vänta medans jag höjde hinderna.
Att han tycker om att löshoppa märker man på honom!
Det är ca 6mån sen sist vi hoppade tsm o ca 1år sen han fick löshoppa. det helt enormt vad tiden bara rinner iväg! men nu är vi på gång igen.
Höjd: 70, 90, 1.10, 1.10
Ja, tjockisen tog sig faktiskt över 1.10, trodde jag aldrig han skulle göra, men hans rumpmuskler går inte av för hakkor så dom trycker av & lyfter upp honom ganska bra! 

Cara Mia



Till en början var Mia väldigt skeptiskt till att vara själv i ridhuset.
Men när hon upptäckte hinderna så försvanna all tänk på allting annat! Fokus på hinderna skulle det vara!
För att vara första gången hon överhuvudtaget hoppar kombination och de är 3:e gången hon löshoppar så gör hon det riktigt bra!
Nästa gång ska jag dock markera marklinjen på hjälphindret lite bättre för att hjälpa henne komma rätt. Men jag tycker det är viktigt att inte börja "grejja" för mycket dom första gångerna då dom måste lära känna efter först själva hur dom ska lösa och taxera sig an mot hinderna!
Bara avståndet stämmer så får dom fixa resten själva!

------------------------------------
Sen åkte vi även iväg med Fabi & Göte så dom även fick lösgaloppera. Riktigt kul hade dom med, Göte hade nog lite överskottsenergi konstigt nog för han  bockade o skuttade som en tok i början!
Fabi sprang mest runt i sin travartrav o spelade dum!

----------------------------
Sen mitt iallt började det snöa o det han komma så mycket så vi kom knappt ifrån ridhuset när vi skulle hem, bilen fick inget grepp så anja fick snällt knuffa på ca 30m så att vi tillslut nådde asfalten.

------------------

sen har jag suttit nu i 1h för att hitta ett program på internet som tillåter mig att göra en hel film av filmklippen. Då programmen på datorn inte tillåter Quicktime-filmer som kamerna inställe filerna till så fick jag lite problem. Men hittade sidan www.Jaycut.se som det funkade med!

Så de var allt för idag!


Spa!

Imorse åkte familjen, dvs vår mamma, jag o syrran o hennes pojkvæn till DK/helsingør o Spa anlæggningen Comwell!
Hela eftm har vi badat o slappnat o njutit av allt anlæggningen bjuder på!
Precis varit i helsingør før att titta o evt shoppa lite men alla affærer stænger 17:00, så de va lite segt. Så vi gick in på en reasturang som hade buffe på grillad køtt av alla dess sorter! O vi åt, så gott var det!
Åker hem imorgon vid lunch, men først ska vi avnjuta en god frukostbuffé o bada lite till!

Mer var det inte før denna gången, ska ner till spat nu o sætta mig i en varm bubbelpool o njuta!


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos http://reitsport.blogg.se/ om ett par snygga Kingsland handskar..
Gå in Här för att vara med!


Bra början 2010

Eller Inte
År 2009 var i större drag inget bra år, fanns en del ljusglimtar i mörkret men de knappt dom kunde tränga igenom

Ni vet min foderhäst, Robban...
Han skulle enligt det uppsagda avtalet hämtas idag 1januari av ägaren....
För 2v sen mejlade jag henne om hur o när det passade henne att hämta idag, inte än i skrivandes stund har jag fått ng mejlsvar och jag har inte fått kontakt via telefon. Hon har ej heller försökt få kontakt med mig.
Så nu står jag med en häst vars ägare jag inte vet när hon kan tänkas hämta honom.

Jag blir så le o trött på allt skit, blev så glad när jag hittade robban, kunde äntligen börja planera lite för min lilla framtid som tävlingsryttare igen med ett första sikte att komma ut på regionala tävlingar.
Den drömmen blev väldigt kortvarig, mars-09 fick han en skada som blev till dyra vet.räkningar som sen ägaren påstår att försäkringsbolaget inte täcker vissa av dom.
 Detta är nu snart 1år sen. O jag har inte vågat inte rida/träna sen han blev bra igen
så han går bara i hagen o kostar pengar.

 Sen som allt detta som stallhyra, foder, skötsel o evt veterinärvård faller nu på hennes räkning. Då enligt kontraktet är robban hennes ansvar nu. Dock så måste ju nån betala o ansvara för allt detta tillsvidare o det blir ju jag. Så där står man i ovisshet om man kommer få dom pengarna tillbaka nångång.

Jag är arg, förbannad, vansinnig för hur fan kan man låta bli att ta sitt ansvar och göra såhär?



höst -08.
Bilderna tagna av Ellinor Hallet
http://www.ellisphoto.se/

januari -09

Undrar hur bra detta året blir med en början som denne, men med tanke på vad jag planerat upp så ska jag tamefan se till att göra allt jag kan för att hålla skitet borta.

Ilaf, slutklagat från min sida.

Hoppas ni får ett
Gott Nytt År


RSS 2.0