God Jul

Innesnöad som bara den!

Skottade mig igenom 1m snö för att ta mig upp till parkeringen o skotta fram bilen om ifall att vår väg blev fri i loppet av dagen. Men då det ej är en prioriterad 1 väg får vi snällt vänta till imorgon...kanske till på söndag/måndag först... spännande o se!

Tog Bertil en sväng längs med vägen åt båda hållen för att kolla läget.


Uppe i "byn" 300m från huset såg det ut såhär:
 
och ungefär densamma snömängd på andra hållet.

Pållarna mår bra, hela bunten är pigga o glada. När dom inte orkar äta mer busar dom omkring så snön yr, Mia Carma tar sig ett par rejäla rundor då o då med benen i vädret, dom andra hänger visserligen med men behåller hovarna på marken!



O en till som är pigg, glad o gillar vintern är:



Önskar er Alla En God Jul



Dagen i bilder
















Lite lugnt?

Jobb, Jobb, Jobb o mer Jobb.
Hade det inte varit för att vädret varit så pass dåligt så hade jag haft ångest över hur lite jag hunnit med hästarna. Men på nått sätt har dpom lyckats komma ut ca 4dgr/v den sista månaden, Anja har även hjälpt till o ridet dom vilket varit en toppen hjälp.
Överlag har det inte hänt nått speciellt, dagarna har sett
likadana ut och rullar på bara.
Bertil & Mia är visserligen hemkomna från Onslunda igen, Dom andra i flocken blev glada över att dom kom hem och stabiliteten infann sig direkt, från en halvild unghästflock till att det övergick i en lugn och harmonisk flock på bara ett par timmar är fantastiskt att få vara med och se! Bertil är så otroligt dukig!

Ridningen hålls enbart i skogen och vi är ute o pulsar i snön, finns inte så mycket mer till alternativ. Hästarna börjar få ännu finare muskler så ska bli intressant o se vilka muskelknuttar dom kommer bli om vintern fortsätter såhär. Mia fortsätter utveckla sig i dressyren, snart stärkt sig så pass i galoppen att hon kan börja samla sig någorlunda! Och sedan är hon "inhoppad", var ute i skogen i går och tog 2 skutt över en halv snöklädd stock på 50 cm, så bra sinne och hoppförnuft har hon,
kändes som att vi hoppat tsm i för alltid, lätt att följa och hon var lugn o
 sansad o bara fullföljde uppgiften!
Ska försöka så fort vägarna tillåter att komma iväg varje onsdag till ridhuset för att hoppa och rida lite mer inom 4 väggar! Carma behöver också börja löshoppas lite nu så jag kan se vart hon befinner sig psykiskt och ftalang,ässigt så jag kan börja planera inför vad som behövs tränas för 3-års. Hon har ialf fått följa med ut ett par gånger som handhäst nu och hon sköter sig mycket bra, lätt att ha med att göra är hon!
Troja finns fortf kvar, har inte hunnit jobba henne nått mer heller tyvärr.
Hasse hjälper till som handhäst motionär till dom små och han tycker faktiskt det börjar bli kul att agera mentor!

Thats it, för denna gången.


RSS 2.0