1 månad o 13 dagar till julafton

Precis hemkommen efter en tur till strömnäsbruk som den sista punkten att få avklarat för idag. Har varit och hämtat Carma, en söt liten tjej som verkar ha ett fantastisk psyke, lugn, förståndig, trevlig och klok. Väldigt lik Mia känns det som. Så detta kommer bli toppen att få jobba med henne!

Innan denna 4h körturen har jag hunnit med att rida Lilla Ami i morse, hade hoppats få njuta lite mer av morgonsolen men den kände inte för att vara framme och gick i moln efter vi varit ute i 5 min. Taskigt men det var mysigt ändå!  Sen blev det stallshoppen o köpa moröter o snakka lite. Åt lunch på min mammas jobb i
 T-lilla o sen vidare ut till Bertil & Mia.
Börjat leta lite sadel åt Mia och har fått tag i 2 som jag har fått pröva. Den ena var en Stübben siegfried cs som låg ok på henne modell mässigt men denna var 1:nr för bred så blev inget bra när hon rörde sig. Så skulle behöva hitta en med bom 30 o kolla hur den beter sig och om hon tycker om det bättre..
Den andre var en Kieffer Donau (min älskling modell av sadlar), äldre sadel med dålig stoppning som hade legat ok om det hade varit en strl större i bommen. Denna var smal (strl 1) men pga den packade stoppningen låg den nästan över mot normal. Så där hade jag behövt hitta en med normalbom (strl 2) att pröva o kolla läget.

Anja var o hjälpte mig medans vi prövade sadlarna o sen bestämmde
vi för att ge oss ut på en runda.
Fixade med att byta sadlar o borsta lerig bertil som tur är har täcke o gav oss iväg.
10 min efter rittens början tornar det upp sig ett kolsvart moln bakom oss o vi ser hur nederbörden stormar mot oss, o ett tu tre börjar det hagla så kopiöst. Hade kameran i fickan så knäppte nått kort när bertil är nastan vit på rumpan för det kom så mycket. Blöta blev vi också för den delen. Men vi avslutade ialf ritten genom skogen o hästarna var nöjda o obekymmrade om vädret.

Nu stormar det o precis börjat regna igen.. börjar bli lite segdraget med all regn som kommit på sistonne faktiskt. som tur är, är lösdriften väldrenarad tack vare sin tidigare användning men det nästan att vattnet inte hinner sjunka undan innan nästa skur kommer....


Hubertusjakten

  • Riktigt roligt 1:a halvan
  • ca runt 40 ekipage
  • Bra tempo fram till lunch
  • 20 galna ponnyungar/ponnyer som var överallt
  • Fanns även nån enstaka tokig häst
  • Överladdad Bertil som jag borde ha haft bett på
  • Vädergudarna lät oss vara torra o gav oss solsken
  • ok första halvan av ritten efter lunch

  • masterns omdöme för tempot/övergångar till högre tempo började brista då många längst bak i ledet aldrig han slutföra ex vägen i nerfösbacken innan halva ledet sätter iväg i full rejs så dom som befinner sig i backen för hästar som givetvi vill ge sig iväg och då börjar glida/tappa balansen pga underlaget

  •  kom fram till punkten där hoppningen började

  • Hopprundan i skogen var rent utt sagt förjävlig, livsfarlig och det fanns inget säkerhetstänk från mastern. I 100 knyck skulle det gå genom skogen med mjukt underlag efter all regn inkl 30cm löv som täckte marken. Slingan som var knappt synbar på vissa ställen med tät växtlighet och låga trädgrenar som även gick kors o tvärs med 90 graders svängar, nerförsbackar som var ganska branta o plötsligt mitt i allt kommer stockarna. Som tur är är Bertil kontrollerbar till viss del så lyckades få honom i lugnt tempo/trav på dom värsta ställena, och även ett par till som tyckte det var lite väl riskfyllt så vi slog oss tsm.
    Men det resulterade i att vi hamnade på efterkälken och det var inte mastern glad för, tur man inte är rädd för att säga ifrån och försvara sig o berätta vad man tyckte om situationen. Men folk lyssnar på de dom vill och mastern brydde sig inte och gav sig iväg igen i samma rasande tempo på sista delen.
  • Sen var resterande ritt i slutet innan upploppet inte särskilt roligt pga mer bristande ansvar.

    Bertil hade ialf roligt och jag kommer göra om det om jag får chansen. Men jag tänker inte följa med på hopprundan om omständigheterna är liknande som denna gången. Jag har tur att jag har en häst som är säker på foten i en skog och som har koll på sig själv och mig för den delen för vissa stunder kunde jag inte guida honom då jag fick ligga över halsen på honom pga grenar.






Säljes/köpes

Torsion trekking 17-18" med equalizer padd 3/4".  Bra sadel i gott skick.
Pris: 6000:- +  frakt



Zaldi Salamanca Islandsadel. 18" men mer som 17". Normal mot vid.
Omstoppad och i bra skick.
Pris: 2000:- + frakt




Horse Sawer vintertäcke m halvhals. 370g. strl 145. Använt 3dagar men för stort för
Mia o för litet för Bertil.
Pris: 600 + frak



Vinter-Reflexjacka strl 38/40. Använt i en vintersässong sporadisk.
 Bra jacka från Typhoon Sports Wear. Pris: 250:-

Är på jakt efter en kieffer donau, helst svart normal mot vid /vid. 17-18"
Bertils hoppsadel passar ej så bra längre :(
Så byte/pengar mellan är fullt tänkbart om nån är intresserad av det.


RSS 2.0