Bertil Fäller

O det är ett säkert vårtecken även fast tjälen ligger djupt i marken.
Tog sovmorgon idag, kollade till hästarna o sen åkte jag till malmö med min
mamma för lite shopping.Först Jula o köpte en ny dusch, tittatde in på My One som hade rea men fanns inget av intresse. Men om man är ute efter vintertäcken kan det vara värt att åka in dit, bra rea-priser o fanns i varierande storlekar. Bar sen av till nån stor frukt & grönt affär vid Öb som har supergoda vindruvor!
En sväng om till Ikea blev det också, Ikeapåsarna var jag ute efter och det var det det blev förutom lunchen. Åkte över jägersro hem o gick in på hööks, behöver nya ridbyxor men där fanns inget. Blev dock ett nytt novabett.

Tänk att det är ljust ute nu till kl 18:00, helt fantastiskt härligt, man hinner göra saker på  eftermiddagen och behöver inte stressa om man blir lite sen med
att komma ut med pållarna!
Blev först en 10-minuters skrittpromenad med Honey bara för att. Sen bestämmde jag mig för att Carma faktiskt skulle få lov att gå helt själv utan ledare eller följehäst.
Uppsittningen gick hur bra som helst sen tog det ett tag innan hon gick fram, Mestadels för att hon verkade upptäcka att hon hade bett i munenn som "aldrig" funnits där innan och det gjorde henne ganska upprörd, så en massa slängerier med huvudet och följden blev att hon var halvt påväg att gå omkull stillaståendes, tillslut tröttnade jag på att försöka vänta ut henne så röt till och det hjälpte! Sen gick hon som en pärla och uppförde sig normalt och lyssnade på hjälperna helt ok!

Sen blev det en sista sväng med hasse o Bertil fick följa med som handhäst, det är det värsta han vet men dock idag gick han på och verkade faktsikt uppskatta det - märkligt.





Jo, en tur in om Öb blev det också, köpte mer biotin. 6 pållar som får så det går åt en del. Dock har jag för mig att dom kostade 69kr/bukr, men idag var priset 59kr/burk så det var trevligt!

O titta vad My snaskar på, endast 30 kr för ett gigantiskt lårben!


GTB på tv

Har inte tid att åka upp till Gtb tyvärr, men sitter nu o tittar på hoppningen!
Vem kom inte in på banan först än Alexander Z o Yum Yum (High Yummy)
Så roligt att se denna underbara hästen igen :D o att han har kommit så långt och
att Alexander rider honom så bra. Har endst kunnat följa deras resultat vi Tdb-rankningen.

Från en stor biffig 5-åring med benen full av spratt som gärna befann sig mer över marken än på som man tränade/motionsred i ca 1år till att nu få se honom gå i världsklasshoppning är riktigt roligt!
´


På uteritt

Honey har kommit hem till mig och varit här lite mer än 1 v nu.
Hon är i sista fasen av inridningen efter vintervilan så nu ska hon
 lära sig att bli uterittshäst!
Lyckades få med mig kameran så filmade lite, dels för minnets skull men även så att hennes ägare kan få se hur duktig hennes häst är! Efter jag stängt av kameran tog vi även vår första galopp!



Så, här ären del av skogsgläntan!

 


En kylig kväll

"sovmorgon" idag till kl 9:00, kom isäng vid 1 efter en hel dag på jobbet från 8. Hästarna fick vila igår, eller Bertil & Mia fick komma ut på en kort skrittrunda med Anja. Idag har unghästarna fått gå en liten
handhästpromenad och Bertil & Mia fick sig en längre runda.
Ca 1.5 km ifrån mig finns det en skogsglänta som är ganska stor, runt 150x50m som jag använder som min "dressyräng" men på det sista har den fått lov att bli
"rasta spralliga unghästar" då skogen ger ett automatiskt stängsel.
Mia fick springa av sig idag och hon busade riktigt ordentligt, Bockade, stegrade och rejsade runt -är väldigt glad att hon inte gör så med mig på ryggen! Hade det inte varit för att skymmningen kommit hade jag kunnat hade jag kunnat ta några bilder, men tänkte göra det imorgon med då hon har väldigt mycket energi, så kanske
det blir några nya kort på henne!



Medan man svävar mellan hopp och uppgivenhet går man igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden man fått spendera med de man älskat. Tankarna snurrar, ska man kämpa eller gå.


Mia är inhoppad

Fre-Lör-Sön har Mia fått hoppa! Ett par bra inhoppningsdagar med ng svåra övningar för en unghäst som inte blivet hoppad uppsutten förutom et par språng i skogen, men allt beror på deras mentalitet och inställning och Mias inställning är det inte fel på ialf! Hon har skött sig super hela helgen och gjort det mesta klockrent och löst
situationer på ett bra och korrekt sätt. Hon tänker efter och reagerar och tar sig an utmaningarna! Nu var träningen även upplagd för att passa till äldre hästar så det var inte en ren träning endast för oss!

Dag 1                                        Dag 2                                     Dag 3
 
1: upphöjda travbommar             Trav in                     1: Oxer
2: studs på böjt spår                   Studs                     2: räcke  >4 galoppsprång
3:räcke                                    4 räcken                   3: oxer
4:studs på böjt spår                  med 2 galoppsprång   4: solfjäder > 6 galoppsprång
5: studs, 2:a & 4:e bom upphöjd                                 5: räcke
                                                                             6: oxer
                                                                             7: räcke > 5 galoppsprång
                                                                             8: oxer

Onsdag nästa vecka är det dags för hoppträning igen, ska bli kul o kolla av vad hon har registrerat på minnet!


Vinter/vår - nä februari..

Lösdrift är hur trevligt som helst för hästarna, dom trivs verkligen med att få gå hur dom vill, äta o sova när det passar dom men jag tror nog att dom hade uppskattat lika mycket som mig en uppbindningsplats inom 4 väggar så man slipper regn/blåst o lite av kylan när man pysslar/borstar, göra iordning inför ridturen eller när det är dags för klippning eller hovslagaren. Vintern har faktiskt varrit kall o torr - vilket jag har upskattat men nu när det har vänt och det börjat töa så är allt så fuktigt o kryper snabbt in på skinnet.

Det som inte dödar det härdar! Men en egen gård med lösdrift och stall hade inte suttit fel.

Lämnade i förrgårs in klippskären för slipning, fick tillbaka dom igår och Mia fick sig en halvklippning nu när träningen äntligen kommit igång. O som den klippte, haft en del skär genom tiden och faktiskt lyckats få dom slipna hos olika företag men denna gången var dom en dröm att klippa med, bara gled under all björnpäls!
Dock stod vi ute i halvblåst o typ +2 grader kl 19:00 så gjorde bara en grovklippning så får slipa lite på konturerna så fort jag hinner!


 


RSS 2.0