Bilder!!!


Ute på orienteringen! På väg in i en kontroll!


1:a hindret på Ptv banan.




3:dje hindret



5:e hindret


6:e hindret


Jag o Annelie som blev Dagens Vinnare!!


4:a

Blev till en 4:e placering igår!

MA gick inget vidare, endast 17p för galoppen, 0 i skritten (taktfel)
PTV = jag älskar min Prins. 66p av 7hinder! (10p/hinder)

startkortet mm från igår blev till en liten händelsrik o roligt förlopp!
Berättar mer sen!


Så, nu är orienteringen avklarad, lite fel...

dsc00614 (MMS)

Så, nu är orienteringen avklarad, lite felridning men annars ok. Dock surt besked när man kom till måls att jag har fått fel startkort i en av kontrollerna så nu är det lite rörigt med hur allt ska lösas o att vi som fått fel kan evt kommas att diskas. Suck. Men men, bertil varit super duktig! Nu väntas lunch och sen MA o PTV


Nu är vi framme! Bertil högg in på gräset d..

dsc00608 (MMS)

Nu är vi framme! Bertil högg in på gräset direkt. Han har inte ens hälsat på hästarna i hagen bredvid. Så nu ska släpet parkeras o sen blir det mat o en massa prat!


Stopp i jönköping för tankning och en koll...

dsc00607 (MMS)

Stopp i jönköping för tankning och en koll på eko.


fullt göre

4 enormt stressiga dagar är nu averkade och om 5 timmar sitter jag i bilen och Bertil i
 transporten med sikte på Finspång
Det är TREC-tävling på Lördag med anhalt till tävlingsplatsen på fredagen och då vi har 50 mil framför oss till Finspång och sen ytterligare 15 mil till tävlingsplatsen så är det inte en sträcka jag kör dagen innan.
Men jag ser framemot att äntligen igen få komma upp och träffa Kicki som jag ska bo hos och Gunlög som Bertil ska få bo hos och alla andra i Trec-sektionen!

Ilaf under dessa 4 dagar så är detta en bråkdel av vad jag hunnit med. Jag har hunnit jobba, gå på kurs, vi har lyckats bli klar med den sista delen av den första sträckan av stängslet. Inhandlat batteri till aggregatet, så nu tickar det på med 5000 J som stängseltestaren visar! och material till att laga släpfönstret som mia spräckte och fixat det och kunnat tvätta transporten! Lämnat Mia hos Sylvia och tagit hem hennes ponny Oscar, hämtat Linus och Gangster så nu är alla hästar på plats där dom ska vara!

Får se om jag lyckas med att mobil-blogga, annars kommer det nog inte skrivas så mycket förräns på tisdag/onsdag då jag först kommer köra hem måndag kväll/tisdag morgon!

Så nu ska packlistan tjeckas av. Dom sista kläderna packas sen ska jag sova 4h o sen bär det av!

Lycka Till


Dom få bilder som togs igår.












En halv mardröm.

Hemma från 3-års nu.

Morgonen har gått hur bra som helst, tvättningen o finputsningen flöt på utan problem och Mia skötte sig riktigt bra trots att hon var på främmande plats! riktigt fin blev hon, men tyvärr är det svårt att ta bilder när man endast är 2 och vi båda har fullt upp.
Vid 11 lastar vi o ger oss av mot Bollerup. När vi halvägs (i Hammenhög) blir Mia utan någon känd anledning tokig i tansporten för 5sek så vi stannar o kollar o där hänger hon över frambommen.... tack o lov 
att transporten har "panik"bommar.
Fram till Bollerup kommer vi utan mer trams. Kontrollerar att grimskaftet sitter kort o ok o sen går vi o anmäler oss samt kollar in dåvarande ekipage under 5min för att se hur dom lagt upp visningen för hand då det nya regler. Vi går tillbaks till transporten och jag tycker bilen ligger lite väl lågt i bakkärran o tänker att så mycket har det inte varit för, visst fjädrarna är dåliga men inte så dåliga. Mia står lugnt iallafall och vi ser hennes huvud i genom fönstret, jag öppnar skötardörren o synen som möter mig är att hon hänger över frambommen igen....
Väl ute ur transporten får vi kollad henne o hon har fått nån liten hudavskrapning på insidan fram och skrapat lite av näsan då hon har lyckats att spräcka det främmre fönstret i transporten.....
Hon är ialf ok o ren i gångarterna vid koll och defintitvt inte upprörd av vad hon har gjort så väljer
 endå att visa henne.

Väl inne på banan är hon lugn. lite väl lugn för hon ville inte rikgtigt galoppera, men det också svårt att galoppera när alla smackar på henne, hon har lärt att smackning det betyder trav så klart hon travar. Men en riktigt fin trav fick hon fram, synd traven inte bedöms löst.
Börjar sen löshoppningen och hennes framåtbjudningen är något seg och hon var något spänd och underlaget hade släppt lite i hörnen så hon stundtals fick hon inte riktgt fäste + att det var endast jag o anja som gick som piskförare till en början. Alla medhjälpare som dom tillhandahåller hade gått ut... så jag fick springa halva banan runt i början o kunde inte assistera henne 100% vid hinderna. Så pga detta fick hon inte till någåt bra språng alls. Visst hon hoppade maxhöjden, men det var riktigt kassa språng.
Precis när vi var klara och skulle ta henne för bedömning av gångarterna så händer det nått på läktaren (jag såg inte då jag plockade upp ledtyglen) så hon blir rädd och trycker sig förbi grinden som man använt till att stänga av vägen under löshoppningen. Så hon blev uppjagad/lite stressad så
i gångarterna vågade hon inte heller slappna av riktigt så hon tog inte ut skritten som hon kan och traven hindrade jag henne totalt i då jag inte kan springa fort nog för att ge henne en bra chans + att i dom nya reglerna ska man spring längs spåret där man har löshoppat så underlaget är ojämnt o där förväntas man kunna springa sitt maximala....

Trots detta så i

Exteriört blev det: 8 8 8 7 6 7 = 44p
Hopp fick hon: 8 8 8 7 8 7 = 46p o klass 1

+ godkänt ridprov


Exteriör utlåtelse:
Typ: ädel, feminim
Hhb: bra sadelläge, vackert huvud.sluttande kors, välformad hals
Extremiteter. bra ledgångar
Skritt: taktmässig, ng kort
Trav: taktmässig, kort, markbunden
Galopp: god rytm o energi, stundtals ng obalanserad

Löshoppnings utlåtelse:
Teknik/förmåga: god teknik. försiktig på hinder. ng svag taxering på hjälphindret
Temprament/Allmänt intryck: samarbetsvillig, kunde vara lite mer framåt







Packat o klart

  • Schampo, svamp o skrapa
  • 2 "torka" fleece täcken
  • gummiband till manen, 2 påsar
  • trimmkniv o mankam
  • sax, pälsglans
  • nummerlappar
  • visningsträns och ridträns
  • sadel, sadelgjord, stigbyglar
  • longerpisken
  • tävlingstäcke när man väntar
  • pass
  • hjälm
  • vita handskar
  • ridbyxor och visningsbyxor
  • ridskor och jympaskor
  • kavaj, visningströja o tävlingskjorta
  • schabrak o fårskinnspadd
  • tele nr till sektarieatet för att kolla evt strykningar

    Godnatt




Imorgon gäller det!

För då är det 3-års testet som gäller. Har fått startnummer 18 och prel startid till halv 1.

Igår fick Mia sig en frisering av öron, hovsgägg man o svans.
Kl 8 imorgon åker vi till vårt gammla inackorderingstall och lånar deras spolspilta så Mia ska få sig en riktig dusch och finputsa det sista på friseringen och knoppas!

Denna veckan har jag tiagit det lugnt med henne, hon löshoppades på fredagen, lite väl ivrig i början så blev några nerslag för hon hoppade för flakt, men hon tänkte till och lugnade sig o hoppade då kanon! På måndagen fick hon följa med som handhäst och igår red jag henne 30 min bara för att kolla av.
Mitt största problem just nu är att hon brunstar, hon är hanterbar och samarbetsvillig till 95% så jag hoppas verkligen att hon håller sig i skinnet imorgon och inte låter hormonerna ta över för då e det nog kört...

Men positiva tankar ska det vara, jag är nöjd med hennes utveckling hittils och bara det att vi kommer till start och för godkänt resultat (helst poäng över 7 i snitt vilket det bör bli)  så har jag gjort det
 jag kan för denna träningsperioden!
Sen väntar det ett långt och härligt sommarlov för hennes del med ytters lite träning och mycket pyssel!!
Så på måndag flyttar hon till Honey och ska gå hemma hos henne sålänge betet räcker vilket nog blir hela sommaren för där finns en hel del!
Betet är hemma kommer vi hålla kort iår för dels ska det gå shettisar är, hela 5st!! och dels för Bertil o Hasse måste gå på kort gräs för dom blir gigantiska annars o det vill jag inte riskera!

Så nu ska jag ut o stängsla vidare på betet, isolatorer och nytt rep ska upp på dom hittils nysatta stolparna! Det kommer bli snyggt när det är klart! Och batteriaggregatet kom igår också!


Österlen Magasinet

Mycket fint reportage om vår agilitytävling som vi hade den 1/5 finns nu att läsa om i Östan!
Hoppas nu att fler i trakten får upp ögonen för det!!

Har inte fått Östan hem i brevlådan än men jag var och passade grisar imorse och dom får Ystan och då följer Östan med samtidig så då han jag läsa! Så när den dimpar ner i brevlådan hemma så ska jag se om jag kan lägga in det här!

 

 


Ibland händer det!

Lokalradion FM Österlen hade en ordtävling vid 11.30. Satt i bilen och hade hämtad varor i Simrishamn då ord meningen sades och man skulle kasta om orden till det rätta, Ringa in och var det rätt deltog man i dragningen.
Orden var Lovar Moms
Jag visste direkt vilket ordet var o tänkte jag ringer!
Mitt bidrag registrerades och dragningen skedde 5min senare.
2 vinnare skulle utses o jag blev dragen först!
Så jag har vunnit en DVD o sak få välja imorgon ut av deras alternativ!
Lite skojigt såhär en tisdagseftermiddag! 

Kan ni få fram det rätta ordet?
Ledtråd: Värme, Barn!


Nu är Göte i Derome

09:30 lämnade vi parkeringen och gav oss iväg mot Varberg/Derome.
Trafiken var ok och vädret bra så det var bara att köra.
Väl framme vid 13:30 fick han komma ut i ena hagen och se sig om innan vi släppte in hans blivande hagkompis som också är en fjording på 23år!
Ihoppsläppet gick helt ok iförhållande till deras personligheter. Båda 2 är lite "hingstiga" av sig, mycket ego och självförtroende så det blev till en del skrik, frambensparkar.
Det hela slutade med att Göte fick kommandot då gamlingen inte riktigt orkade med en yngre o smidigare grabb. Men tidsnog kommer det ordna sig och dom kommer nog bli riktigt bra kompisar!

Stället i sig var riktigt mysigt. Påmminer mycket om mitt eget hem. Huset ligger precis i kanten mellan skog och åkermark och ridmöjligheterna är riktigt bra!
Stallet var mysigt. 10 år gammalt men såg helt nybyggt ut, alltså riktigt välskött. Det var rent och snyggt med ordning. 3 boxar med hela skiljeväggar så dom kan inte nå varandra men boxdörrarna är ialf gallerfria!
Sen kom vi in på sadlar, då den jag provat inte har fungerat. Dom hade själv köpt en Wintec allround som enligt försäljaren var den nya modellen till sin förra fjording men då han tyvär gick bort i februari så hängde den bara. Då dels den första wintecen (gammla modell) jag prövade och den helt nya modellen nu inte funkade så borde inte denna göra det. Vi kollade på den och jag konstaterade att det inte var samma nya modell som jag prövat så det var lika bra att kolla om det skulle kunna funka för man vet aldrig. O helt makalöst låg den perfekt på honom!

Så summa summera så har dom honom på prov nu för att se om han är rätt häst för dom, men mycket tyder på det. Jag känner att vill dom ha honom så ska dom få det. För detta hemmet är riktigt bra, lika bra som mitt så jag känner mig trygg och magkänslan har inte sagt ifrån alls än heller.

Men det riktigt tomt hemma, ingen liten guling med en intresserad bus blick bakom den fluffiga panluggen kom till grinden imorse.

Sen blev det en tur till ullared mitt i det hela också. Lika bra att passa på när mna var i närheten. Så det blev inhandlat lite käder. I hästväg blev det, longerpisk, stigläder, 4ess salva, ridhanskar med "lufthål" pälsglans, isolatorer och flygluva.

Så en väldigt lång dag var det, var först hemma 01:30 så idag har inte energin varit på topp.


RSS 2.0