Presentation Av Mina Hästar


♥Prins Bertil♥

Ras: Nordsvensk
Född: 1997
Kön: Valack
E: Okänd Ue: Okänd
Utb: Msv/Lb. C-Trec


Bertil kommer från Dk. Jag lärde känna honom som 3 åring i Dk då han fanns på min "semester sommar gård" 
Han gick som sällskapshäst på gården och gjorde inget än att äta. Jag blev förälskad första gången jag såg honom och jag började "leka" med honom. Resultatet blev tillsut att jag hade ridet in honom och dom nästkommande sommrarna som kom befan jag mig i Dk hos bertil och bättre tid har jag inte haft!
Birgitte som ägde honom på den tiden blev tyvärr sjuk i cancer, fanns inte en chans att hon kunde behålla alla sina hästar (10st) så var tvungen att sälja alla. Dock kunde hon inte förmå sig att sälja bertil pga av hans bakgrund (vanvård) Men hon såg en utväg och den vägen var att hon ville ge bertil till mig. Då hon visste att trots jag inte kunde mycket om hästar så var jag o bertil enade för varandra och han aldrig skulle få lida för nått hos mig.
Så -2003 kom bertil till sverige!


Så jag har själv utbildat bertil till det han kan, och han har utbildat mig till det jag kan. 
Så Utan bertil hade jag inte kunnat det jag kan idag 
Utan bertil hade jag inte haft häst(ar)
Utan bertil hade jag inte haft ng utbildning
Utan bertil hade jag nog inte levt






♣ A.I Bumbulis ♣



Ras: Varmblod
Född: 2001
Kön: Valack
 E: Dylan Lobell Ue: Noble Victory
Utb: Lc/Ld



Bumbi kom till mig hösten -08. Kommer ifrån ett stort travstall i skåne där ägaren skulle skära ner på antalet hästar i verksamheten och det genom att skicka dom oönskade o ikke presterande hästarna till slakt.
Bumbi var definitivt en av dom då han enligt dom var galen. Men av alla dom hundra hästar jag o min syster tittade på så vart det bumbi jag föll för, både exteriört mässigt ur ridhästsynpunkt men även för han ögon. Och jag kommer aldrig ångra att han kom hem till mig. Vilken häst han är! Snällare än snällheten själv och så trevlig att jobba med. Gör alltid sitt bästa. Har en hög ridbarhet och är snart tillräckligt utbildad för att kunna tävla lokal dressyr nästa år!







♦ Comeet ♦



Ras: Fjording
Född: 2006
Kön: Valack
 E: Balony Ue: Gardar
Utb: Lc/Ld. Körd



våren-08 såg jag en annons på nätet om en fjording till salu, var lite inne på hästköpartankar för att hitta en häst att träna upp för senare försäljning. Varför inte börja med en fjording- en komplett allroundhäst!
Så i anslutning med Gtb.horseshow åkte vi och tittade på honom.
Ingen trevlig syn som vi möttes av, gick på lösdrift med några andra fjordingar
Hästarna stod samlade runt hösilagbalen som vart utställd mitt i knähög lera. Göte stod utanför och fick inte komma till samt så hade han nosdelen på grimman i munnen coh fått stora sår i mungiporna samt stank ruttet ut munnen, han hade viss haft den där ett tag.
Valet var enkelt, trevliga ögon så han skulle med mig hem!
Idag som 3-åring är han inriden/inkörd. Grundutbildad Lc/Ld.
Ska till nästa år ut o debutera hoppning!










◊ Cara Mia ◊



Ras: Sv. Halvblod
Född: 2006
Kön: Sto
 E: Cardento Ue: Tamburin
Utb: Hanterad




Jag äger inte Mia, har henne på foder.
Då jag vill satsa lite på min ridning och framförallt hoppning så behöver jag en häst som har kapacitet. Om Mia har det vet jag inte än men hennes stam talar för det ialf!
Mia Kommer från stuteri Kumlaby på Visingsö. Hade ett tag tittat på foderhästar innan annonsen på Mia dök upp. Fick bra kontakt med ägaren och när jag åkte upp med bertil till Söderköping för att delta i Trec.Sm:et så tog jag båten över till ön för att titta på henne. Hade 35min på mig innan båten gick tillbaka o det var nära jag missade den för tiden gick fort när jag o ägaren pratade om allt o ingenting! Ialf Mia verkade vara en trevlig häst med Ja, trevliga ögon! Så Efter att jag ridet Sm:et så blev det ön på tillbakavägen och 1 häst till i transporten!
Så nu ska damen matchas till 3-årstestet och dörefter får jag se vad som händer. Självklart kommer hon fortsättas utbildas men beroende på vad som sägs på testet o vilken kritik hon får så funderar jag på att betäcka henne.





Robietail



Ras: sv.halvblod
Född: 2001
Kön: Valack
E: De La Gardie
Ue: Cortez
Utb: La/Lb




Robban har jag också på foder. haft honom i 1år nu. Tyvärr sorgligt nog så ska han lämnas tillbaka vid årskiftet pga stora juridiska problem med ägaren ang en skada i våras. Precis innan skadan (vrickning av kotled/kronled/kotled i hagen) var vi redo att debutera lokal hopp/dressyr. Nu är han frisk igen men pga ägarproblemen har jag inte vågat börja rida/träna något.









Hasse



Ras: Fjording
E: Ue: kommer ej ihåg men han har stam
Född: 2004
Kön: Valack
Utb: Rakt fram

Ej min häst, är min grannes men jag tar hand om honom! En snäll drummel som är en äkta fjording! 



Kommentarer
Postat av: Ina Jacobsen

sv: tack så mycket för tipsen Alice! Det ska bli så spännande att ställa ut dem! Hoppas vi kommer klara de fint bara ...



Ha de gott

2009-11-06 @ 10:38:49
URL: http://inajacobsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0