Snart 24h jobb



I fredags ringde Zette och frågade om vi (familjen) ville ha en hund. 7st 1 veckors valpar var utan mamma (mamman slutade ta han om dom) och nån måste ge dom en chans till i världen så vi kunde inte säga nej.
Så Zette hämtade 3 valpar. 1 tik, som vi kommer behålla och 2 hanar som ska säljas när tiden är inne.

Så är ni inne på att skaffa hund, så finns det 2 här!!!
U: Schäfer/Golden E: Rottweiler?

Så nu är Zette mamma på heltid (jag avlastar eftm/kvällar) dom 4 första veckorna. Sen kommer dom komma hem till mig då vi har en stor trädgård att leka i samt att My kan hjälpa oss att uppfostra dom!

Dagarna hittils har varit lite upp och ner. Mest har det varit väldigt frustrerande då valparna inte ville ta nappflaskan och allmänt matvägrade fre/lör. Som mest lyckades vi få i dom överlevnadsmängden av mat.
Efter lite letande på nätet hittade vi en dam som hade en tik som hade valpar.
Så ringde och frågade om hon trodde och evt ville pröva att låta sin tik vara amma till valparna. Det ville hon gärna och vi åkte dit.
Tiken var lite intresserad av valparna men ville inte ta sig an mammarollen. Efter lite snällt tvång fick vi tiken att släppa mjölken och valparna fick sig 2 rejäla skrovmål. Vilket verkligen behövdes.
Efter detta bestämmde vi att tikvalpen skulle få stanna då hon var minst och svagast så kommer damen se till att hon klarar sig och får mat från tiken! (pga av damens fullspäckade dagar har hon ej tid att sköta 3valpar)
Men vi är mycket tacksamma för hjälpen!!

Så nu kämpar vi med hanarna. 
"Akilles" han äter som han ska nu. Han fick sig en kick ifrån tikens mjölk så nu funkar allt!
"Herkules" därimot går det sisådär med. Tidsvis äter han det han ska för att sen matvägra 2-3 matningar
 (med lite tvång får man i honom ca 10ml utav 40ml som han egentligen ska ha). Detta lett till att han har lite vätskebrist samt är något slö och lite sämre mage. Imorse idag åt han bra igen för att sen matvägra. Så nu till kvällen gjorde jag en sockerlösning (vatten+socker) och vi fick honom till att äta det. O sicken kick han fick sen, energi fick han och blev faktiskt matsugen så vi lyckades få i honom lite välling! Så hoppas han håller sig pigg nu så han orkar äta till kvällen/natten så vi slipper vara så oroliga.



Så vill ni köpa hund så Pm:a mig!


Kommentarer
Postat av: mli - hästbloggen för dig som gillar hästar

sv; lycka till :D

2010-02-24 @ 15:42:30
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0