Dagen idag

En lugn morgon på jobbet, 15p som skulle ha frukost och dom kom o
åt redan kl 8. klara vid 9 så jag blev färdig vid 10, riktigt skönt!
Väl hemma kollade jag runt på nätet för att kolla hösilagemarknaden, dags att planera inför vintern lite känns det som, Ilaf så hittade jag en annons där ca 20 höbalar 1.a skörd -09 bortskänkes så ringde och på torsdag ska jag kolla på dom o e dom ok som dom säger så åker dom med hem. Perfekt att ha för att kunna stödfodra till sen-sommaren/hösten innan dom kommer till lösdriften.
Sen fanns där en 1 månads gammal annons på 22balar hösilage á 600kg till ett mycket bra pris samt att det var analyserat med bra värden, dock för bra värden för lättfödda Bertil men kanon för Mia. Så måste nog motionera Bertil det dubbla denna vintern om magomkretsen ska hållas i trim.. Ilaf så köpte jag dom!

Fick åka till Parken o jobba lite nu till eftm/kväll sen blev det att åka till Mia
o Bertil o fixa med dom!Bertil fick manen uttrasslad och omflätad.
 Älskade Bertil stod o sov o myste medans jag borstade o hade mig!

Sen blev det lite longering med pessoa-systemet!
Sen när jag skulle trava av honom i linan får han spel, inom loppet av ingenting pipper han till riktigt iiiiiiiiiiiii, kastar ut med frambenen och exploderar fram med all kraft, därefter tvärstannar han tvärvänder utåt till vänster o exploderar iväg igen. Jag hade inget val än att släppa linan o lilla Bertil tog sig några varv runt hagen. Sen var han nöjd o ville in i stallet!

Mia´s träning bestod av att vistas ute själv. Det där med att vara själv ute är ganska otäckt tycker hon och får lite panik över det. Hon har stort sett aldrig varit själv, här har sällskap alltid funnits. Ialf så förra månaden när vi tog in Bertil o Honney först sprängde hon faktiskt staketet, o så får det inte gå till.
Så nu har det tränats för fullt med att vara ute själv o nu börjar hon bli
trygg med det så idag var hon själv i nästan 1h utan att hon sprang rundor!
Hon har även fått vila sen 3-års. Men ska börja aktivera/träna/rida 2ggr/v nu tänkte jag o det enbart för att hon är ganska uttråkad. Ska försöka en dag o se om jag kan filma när hon sätter fart på Honney bara för att hon vill springa o leka!

Nu kallar sängen, Godnatt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0