Prov på tålamod

Köpte repgrimmerep för ett tag sen så att jag kunde göra mina egna repgrimmor just för att kunna ha en grimma som är anpassad för varje pålle!
Hade hittat en beskrivning på nättet men när jag skulle sätta mig o börja med den första grimman och gick in på hemsidan så höllt den på att byggas om så ingen beskrivning fanns.
Men så idag gick jag in igen o den hade kommit tillbaka!

Här har jag lagt ihop repen för att få en fiadoraknut. 


Det tog mig 3 försök för att få den rätt.
Det är den som man fäster grimskaftet i!


En Fiadoraknut efter stramningen.

Sen var det bara på att försöka få tlill dom andra knutarna. Detg funkade bra men när en knut kulle göras baklänges så slog det knut i min hjärna. Men jag fick till det. Dock sen på slutet blev ändarna för korta vs långa. Så fick börja korta den långa änden o för att kunna länga den korta så fick jag dra repet genom alla knutarna. Kommer till Fiadoraknuten o tappar replinjen så vet inte vilken jag ska dra i. Försöker försiktigt hitta rätt rep men det ville sig inte o vips så var hela knuten halvt upplöst. Så det var till att börja om igen.
3 nya försök på Fiadoraknuten o antal försök med att få dom andra knutarna rätt samt att få repet att ligga som jag vill ha det så blev detta resultatet



Nackremmarna behöver kortas/längas igen, men jag tänker inte ge mig på det idag det pallar inte hjärnan o jag vill inte göra om hela en gång till. Sen ska den prövas på Bertil och anpassas efter honom!
Sen ska det göras en till Mia o finns det rep kvar så en till Göte!


Kommentarer
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Duktigt att försöka göra en egen, verkar dock inte allt för lätt:P

2010-03-24 @ 18:07:55
URL: http://oonthebit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0