Sadelprövning 15/3

Måstr hitta en fungerande sadel till Göte. För nuvarande får han använda Bertils hoppsadel när det väl behövs men den är 17.5" och på tok för stor för lilla Göte då han hans rygg är bara 40cm "lång" och då är det max 16" som han kan ha.
Köpte för ca 1månad sen en Wintec CC Cair 16", då jag vet att dom är ganska raka i bommen, men den var trots allt för svängd ändå samt hamnade på manken av honom efter 10 travsteg Så den är såld igen.

Så i måndags fick jag tid till sadelprövning hos Stallshopen. Åkte dit o testade först Wintecs allra nyaste modell som är snäppet rakare än den gammla. Och den ligger Ok efter lite mekande med sadelgjordar...


Wintec 500 Cc Cair, Nya modellen.

Denna ville även glida fram o lägga sig på bogarna. Hans lilla bukmage tvingar fram sadelgjorden vilket då gör att sadlen följer med. Så prövade en anatomisk sadelgjord som spändes i dom bakre stropparna o det blev bättre men inte 100. Så då tog vi en gjord med hopplatta och det funkade!

Då "prövridningen" var begränsad på deras parkering så har jag fått lov att låna hem sadlen för att testa om den fungerar som den ska i ridningen!
Verkligen bra service när man får lov till sånt!
Dock är jag lite tveksam om 16,5" ändå är för stort då den har tendens att glida fram 2cm men får se efter lite mer ridning med den. Ska även iväg till ridhuset en dag o pröva hoppa med den.

En väldigt trevlig sadel att sitta i faktiskt. Tycker Wintec är dom bästa när det gäller syntetsadlar. Den nackedelen jag tycker är att stropparna inte håller så länge utan spricker oftast inom 1 år.

Men om denna inte funkar så är det bara att fortsätta pröva sadlar tills det hittas en!


Kommentarer
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

sv: det lätt lovande, denna sadel är ganska ny, men förmodligen inte den nyare modellen. Men det skadar inte att testa så får vi se. :)

2010-03-18 @ 07:59:05
URL: http://oonthebit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0